Amolety - LC

Laduš

Tyto amolety jsou nízkosacharidové, bezlepkové a plné bílkovin. A navíc chutnají téměř úplně stejně, jako klasické z obilné mouky. :)

Postup přípravy

  1. V míse důkladně prošleháme metličkou tvaroh s vejci, solí a erythritolem. Přidáme ostatní ingredience a vše důkladně promícháme.

    Smažíme na malé pánvi na trošce másla na nejnižší teplotu.

    Talířek na fotce je dezertní, tak ať máte představu o velikosti. Z tohoto množství jsem měla 7 amolet.

    Ke konci můžeme přidat do těsta trošku mléka dle potřeby, aby nebylo příliš husté.

  2. Odpovědi na možné otázky

    👉 Musí tam být protein?

    ✔️ Nemusí. Dělala jsem amolety na snídaně pro svého přítele, tak ať ho víc zasytí. Ze začátku jsem ho tam zapomněla dát, vzpomněla jsem si až když byly dvě amolety usmažené. Tak jsem ho tam pak přidala a bylo to lepší. V tom, že těsto mělo lepší strukturu a krásně se samy pouštěly pánve, když byly z jedné strany hotové. Takže se samozřejmě ani vůbec neměly tendence trhat.

    Používám koncentrovanou bílkovinu z kravského mléka. Při případné koupi proteinu dávejte pozor na složení.

    👉 Musí se použít lupinová mouka?

    ✔️ Nemusí. Stačí jen mandlová. Avšak lupinová mouka je pěkně hladká, připomíná pšeničnou hladkou. Díky ní jsou amolety krásně hebké a jsou velmi podobné těm klasickým.

    👉 Musí tam být psyllium?

    ✔️ Nemusí. Ale díky němu je těsto o něco více elastičtější a i více zhoustne, rovněž se lépe amolety obracejí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte