Vyzkoušejte tento zdravý, ale i chutný koláč.
- 45m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 3 lžičky |
3 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
200 g |
200 g |
400 ml |
400 ml |
16 kusů |
16 kusů |
Drobenka | |
70 g |
70 g |
35 g |
35 g |
35 g |
35 g |
Postup přípravy
-
Ve velké míse smícháme suché přísady. V menší nádobě smícháme vodu s arašídovým máslem. Pokud je arašídové máslo příliš hutné, pomůžeme si mixérem.
-
Vzniklou směs nalijeme k suchým přísadám a promícháme. Těsto nalijeme do většího pekáče a poklademe ovocem. Dáme do trouby vyhřáté na 175 °C na 20 minut.
-
Mezitím v misce smícháme přísady na drobenku a hněteme tak dlouho, dokud nejsou rovnoměrně promíchány.
Po 20 minutách pečení koláč vyndáme a posypeme drobenkou. Vrátíme ho do trouby na dalších 20 minut (celkem se tedy peče 40 minut).
Makronutrienty
69%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 723 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 173 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
27,5 g
6,17 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,75 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,07 g
1,36 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 5,38 g | 0 g |
Sůl | 0,285 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů