BÁBOVKA kávovo-rumová
Vláčný, skvělý lowcarb dezert ke kávě :) Děkujeme Kateřině Tiché za recept :)
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu | 250 g |
mandlová mouka | 5 lžic |
mouka kokosová | 70 g |
vajíčka | 3 kusy |
erythritol, sukrin | 6 lžiček |
kokosový olej | 6 lžic |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 ml |
káva espresso, hotový nápoj | 120 ml |
rum (originál tuzemský) | 3 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
guarová guma | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
(měřeno polévkovými lžicemi, které takto naplnily hrnek - tedy může to být hrnková bábovka, já měla hrnek o objemu 1O vrchovatých lžic sypkého...)
-
- uvaříme kávu, aby nám zchladla - vymažeme formu na bábovku máslem a vysypeme kokosem - vejce vyšleháme s cukrem a solí do husté pěny (1O min), přišleháme olej, šlehačku, kávu a rum, potom postupně přisypáváme suché a zašleháváme - až máme krásné husté těsto na bábovku (před finišem zapneme troubu na 16O°C)
-
- těsto nalijeme do formy a pečeme asi 35 - 4O min na 16O°C (zkoušíme špejlí) - necháme v pootevřené troubě trochu zchladnout - když na to můžeme sáhnout rukama, vyklopíme na utěrku, pocukrujeme moučkovým xylitolem a necháme na mřížce trouby dovychladnout (utěrka pobere přebytečnou vlhkost)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů