BÁBOVKA kávovo-rumová

Vláčný, skvělý lowcarb dezert ke kávě :) Děkujeme Kateřině Tiché za recept :)

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 250 g
mandlová mouka 5 lžic
mouka kokosová 70 g
vajíčka 3 kusy
erythritol, sukrin 6 lžiček
kokosový olej 6 lžic
smetana ke šlehání, šlehačka 250 ml
káva espresso, hotový nápoj 120 ml
rum (originál tuzemský) 3 lžíce
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
guarová guma 1 lžička
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. (měřeno polévkovými lžicemi, které takto naplnily hrnek - tedy může to být hrnková bábovka, já měla hrnek o objemu 1O vrchovatých lžic sypkého...)

  2. - uvaříme kávu, aby nám zchladla - vymažeme formu na bábovku máslem a vysypeme kokosem - vejce vyšleháme s cukrem a solí do husté pěny (1O min), přišleháme olej, šlehačku, kávu a rum, potom postupně přisypáváme suché a zašleháváme - až máme krásné husté těsto na bábovku (před finišem zapneme troubu na 16O°C)

  3. - těsto nalijeme do formy a pečeme asi 35 - 4O min na 16O°C (zkoušíme špejlí) - necháme v pootevřené troubě trochu zchladnout - když na to můžeme sáhnout rukama, vyklopíme na utěrku, pocukrujeme moučkovým xylitolem a necháme na mřížce trouby dovychladnout (utěrka pobere přebytečnou vlhkost)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů