Bábovka s likérem /malá průměr formy 19cm/
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
cukr krupice | 5 lžic |
hladká mouka pšeničná | 100 g |
polohrubá mouka | 100 g |
ořechovka, likér ořechový | 60 g |
olej řepkový | 60 ml |
mléko polotučné 1,5% tuku | 50 ml |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Žloutky jsem vyšlehala do bílé pěny s cukrem. Následně jsem přidala všechny tekuté suroviny, prošlehala a poté sypké suroviny. Část jsem obarvila kakaem. Nakonec vmíchat sníh z bílků - tuhý.
-
Péct v předehřáté troubě na 160-180st. cca hodinu - podle trouby, podle barvy bábovky. Výborná je i druhý den :-)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů