Bábovka s likérem /malá průměr formy 19cm/

Barbora Tinglová

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
cukr krupice 5 lžic
hladká mouka pšeničná 100 g
polohrubá mouka 100 g
ořechovka, likér ořechový 60 g
olej řepkový 60 ml
mléko polotučné 1,5% tuku 50 ml
kypřící prášek do pečiva 1 kus
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžička
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Žloutky jsem vyšlehala do bílé pěny s cukrem. Následně jsem přidala všechny tekuté suroviny, prošlehala a poté sypké suroviny. Část jsem obarvila kakaem. Nakonec vmíchat sníh z bílků - tuhý.

  2. Péct v předehřáté troubě na 160-180st. cca hodinu - podle trouby, podle barvy bábovky. Výborná je i druhý den :-)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů