Bábovka s vaječným koňakem

Oli

Výborná a voňavá rumem, povede se vám vždycky tato bábovka...

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
cukr krystal 20 g
cukr vanilkový 1 kus
vaječný likér, vaječný koňak 150 g
mléko polotučné 1,5% tuku 50 ml
olej řepkový 200 ml
polohrubá mouka pšeničná 250 g
škrob jemný 120 g

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, pak malým pramínkem přilíváme olej, mléko a vaječný koňak. Nakonec přimícháme mouku a solamyl. Případně doladíme hustotu těsta mlékem či olejem. Chceme-li bábovku rumovější, dáme 200 ml vaj. koňaku a nedáme mléko.

  2. Pečeme asi 50 min/200 °C, zkusíme špejlí. Vychladlou lehce pocukrujeme a nakrojíme :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů