Bamborové knedlíky plněné sojovým masem

VegVeronika

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
brambory vařené ve slupce 700 g
hrubá mouka pšeničná 400 g
sůl 1 lžička
sojové maso, granulát 150 g
česnek stroužky 2 kusy
hořčice plnotučná 1 lžíce
sojová omáčka 2 lžíce
sůl 1 špetka
paprika sladká mletá 2 lžičky
kořenicí směs grilovací koření 3 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Sojový granulát 2x spaříte ve vařící vodě a pak 20 minut vaříte v zel. vývaru. Naložíte do koření a necháte aspoň 1 hodinu v lednici ale nejlépe přes noc.potom směs orestujete společně s cibulí nakrájenou na kostičky a necháte vychladnout.

  2. Pak už to je klasika těsto si rozdělíte na 24 kousku, děláte placičky a plníte. Vaří se zhruba 7 minut, v osolené vodě. Zelí : Pořádně ho vymačkáte a orestujete si cibuli ke které přidáte zelí. přidáte: sůl, pepř, kmín a trochu cukru. Restujete do změknutí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů