Bazalková zmrzlina
Zajímavá lowcarb zmrzlina, zkusíte? Děkujeme Zdeňce Watzingerové za recept :)
- 10m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Párty
- Primal
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bazalka čerstvá | 50 g |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
mascarpone | 250 g |
bílý jogurt smetanový | 400 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
50g bazalkových listů rozmixovat s trochou sladidla, v mixeru spojit 1 smetanu ke šlehání,1 mascarpone, cca 400g hustého jogurtu, šťáva z poloviny citronu....pak buď nalít do nádoby a nechat zmrazit, nebo použít zmrzlinovač.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů