Beluga s červenou řepou

Ilonka22

Čočku máme rádi. Hledala jsem nějaký nový recept a všem nám chutnalo. Já jsem si přidala na talíř 100 G filé z tresky a zeleninu. Zbytek rodiny dle vlastních preferencí - volské oko nebo klobásky a k tomu kvašák. Moje porce byla maximálně 1/8 celkového množství.

Recept z https://www.jimejinak.cz/

Postup přípravy

  1. Dále koření: římský kmín, mletý koriandr, chilli, sladká paprika

    Čočku namočíme a uvaříme předem.

    Očistíme a nakrájíme- cibuli na proužky, řepu na drobné kostičky.

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme sůl a chvíli společně restujeme.

    Přidáme řepu a koření, promícháme a společně krátce orestujeme.

    Přidáme vařenou čočku s troškou vody z vaření čočky a necháme pod pokličkou dusit na mírném plameni 20 minut.

    Když je řepa měkká, přidáme jablečný ocet a necháme cca 10 minut odpařit.

    Pokud nemáme čočku předem uvařenou, tak ji alespoň na chvíli namočte a vařte ji společně s řepou, je uvařená docela rychle.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte