Borůvkové cupcakes bez lepku a laktózy

Radka

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
bezlepková mouka, libovolná 150 g
mouka kokosová 50 g
sirup agávový 70 ml
Lipánek bez laktozy 125 g
olej řepkový 100 ml
vajíčka 3 kusy
citrónová kůra 10 g
vanilkový lusk 1 kus
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 3 lžičky
soda jedlá 1 g
borůvky 1 hrst
Lipánek bez laktozy 125 g
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
cukr moučka 1 lžíce
borůvky 3 lžíce

Postup přípravy

  1. Suroviny si vyndáme alespoň jednu hodinu před zpracováním, aby měly stejnou teplotu.

  2. Troubu předehřejeme na 180°C. Plech na muffiny vyplníme papírovými košíčky. V míse vymixujeme celá vajíčka s agávovým sirupem do světlé pěny. Za stálého šlehání přilijeme olej a Lipánka, přidáme citrónovou kůru.

  3. Ve vedlejší misce si smícháme mouky, vinný kámen, sodu. Sypkou směs přidáme k vaječné směsi a opatrně promícháme nejlépe silikonovou stěrkou až se vše spojí v hladké těsto. Lžící plníme košíčky cca 16 ks. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut nebo až je špelje po vytažení z muffinu čistá.

  4. Šlehačku vyšleháme do polo tuha, přidáme Lipánka, borůvky, případně dosladíme. Vše vyšleháme do hladkého krému.

  5. Cupcakes po upečení necháme vychladnout na mřížce a zdobíme krémem. Případně čoko ozdůbkami. Uskladníme v chladu a suchu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů