Borůvkové cupcakes bez lepku a laktózy
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bezlepková mouka, libovolná | 150 g |
mouka kokosová | 50 g |
sirup agávový | 70 ml |
Lipánek bez laktozy | 125 g |
olej řepkový | 100 ml |
vajíčka | 3 kusy |
citrónová kůra | 10 g |
vanilkový lusk | 1 kus |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový | 3 lžičky |
soda jedlá | 1 g |
borůvky | 1 hrst |
Lipánek bez laktozy | 125 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
cukr moučka | 1 lžíce |
borůvky | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
Suroviny si vyndáme alespoň jednu hodinu před zpracováním, aby měly stejnou teplotu.
-
Troubu předehřejeme na 180°C. Plech na muffiny vyplníme papírovými košíčky. V míse vymixujeme celá vajíčka s agávovým sirupem do světlé pěny. Za stálého šlehání přilijeme olej a Lipánka, přidáme citrónovou kůru.
-
Ve vedlejší misce si smícháme mouky, vinný kámen, sodu. Sypkou směs přidáme k vaječné směsi a opatrně promícháme nejlépe silikonovou stěrkou až se vše spojí v hladké těsto. Lžící plníme košíčky cca 16 ks. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut nebo až je špelje po vytažení z muffinu čistá.
-
Šlehačku vyšleháme do polo tuha, přidáme Lipánka, borůvky, případně dosladíme. Vše vyšleháme do hladkého krému.
-
Cupcakes po upečení necháme vychladnout na mřížce a zdobíme krémem. Případně čoko ozdůbkami. Uskladníme v chladu a suchu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů