Borůvkový dort s bílou čokoládou

By Katiie

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
hladká mouka špaldová 1 hrnek
ovesné vločky jemné 0,5 hrnku
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžičky
kypřící prášek do pečiva 1,5 lžiček
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 10 g
mléko mandlové vanilkové, rostlinný nápoj 250 ml
vajíčka 2 kusy
tvaroh měkký polotučný 1,5 kusů
sýr cottage bez příchuti 200 g
prášek proteinový, čokoláda 30 g
kokosový olej 4 lžičky
bílý jogurt 100 g
borůvky 1 hrst
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 10 g
agar 1 lžička

Postup přípravy

  1. Bílky vyšlehej zvlášť a žloutky smíchej s ostatními ingrediencemi. Poté opatrně přimíchej tuhý sníh z bílků. Peč na pečícím papíru cca 25-30 minut na 170 stupňů (podle tvojí zkušenosti s troubou). Těsto nesmí být uplně vysušené!

  2. Tyčovým mixerem rozmixuj sýr cottage s tvarohem, přidej protein, kokosový olej a popřípadě sladidlo.Krém si rozděl na dvě poloviny. Tu jednu namaž na vychladlé těsto a dej na chvilku do lednice. Druhou část nech při pokojové teplotě.

  3. Smíchej jogurt, sladidlo a borůvky a tyčovým mixerem rozmixuj. Nakonec přilij agar. Tuto směs OPATRNĚ nalij na dort a dej opět do lednice ztuhnout.Do druhé poloviny bílého krému jsem přidala také trochu agaru a celou směs opět OPATRNĚ nalila na dort. Dej do lednice alespoň na 6 hodin.

  4. Pozn.: Je opravdu nutné mít trpělivost a nechat všechny vrstvy postupně ztuhnout v lednici aby se vám krémy neslily dohromady.Pozn.2: Agar do krému nalij až těsně před tím, než budeš celou směs dávat na dort, jinak ti krém ztuhne ještě v misce. Samostatný ztuhlý agar v kastrolku totiž můžeš znovu rozehrát, ale v krému už ne!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů