Bramboráčky z dýně - LC
Oblíbené jídlo v lowcarb verzi, v čase dýní jistě stojí za vyzkoušení. Děkujeme Sáře Oddfish za skvělý tip :)
- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Smažení v tuku
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 1 kus |
halloumi, sýr na grilování | 225 g |
vajíčka | 5 kusů |
kmín drcený | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
česnek stroužky | 6 kusů |
majoránka sušená drhnutá | 2 lžičky |
mouka lněná | 1 lžíce |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
sádlo | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
Nastrouhat neloupanou hokaido dýni, k tomu nastrouhat Haloumi sýr a parmezán (nemusí být), vajíčka podle množství, já dala 5, sůl, kmín, česnek, majoránku, lžíci lněné mouky a lžíci lahůdkového droždí nebo psylia, jinak se to trhá. Nechat 15 minut odstát.
-
Smažit na sádle, lepší je lívanečník, lépe se to otáčí. Jelikož zelenina došla, chodím na trh jen v pondělí, tak k tomu jen vejce a gril hermelín.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů