Bramboráčky z dýně - LC

Oblíbené jídlo v lowcarb verzi, v čase dýní jistě stojí za vyzkoušení. Děkujeme Sáře Oddfish za skvělý tip :)

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 1 kus
halloumi, sýr na grilování 225 g
vajíčka 5 kusů
kmín drcený 1 lžička
sůl 1 lžička
česnek stroužky 6 kusů
majoránka sušená drhnutá 2 lžičky
mouka lněná 1 lžíce
droždí lahůdkové sušené, tebi 1 lžíce
sádlo 3 lžíce

Postup přípravy

  1. Nastrouhat neloupanou hokaido dýni, k tomu nastrouhat Haloumi sýr a parmezán (nemusí být), vajíčka podle množství, já dala 5, sůl, kmín, česnek, majoránku, lžíci lněné mouky a lžíci lahůdkového droždí nebo psylia, jinak se to trhá. Nechat 15 minut odstát.

  2. Smažit na sádle, lepší je lívanečník, lépe se to otáčí. Jelikož zelenina došla, chodím na trh jen v pondělí, tak k tomu jen vejce a gril hermelín.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů