Zdravé a chutné nízkosacharidové (lowcarb) jídlo, zkuste.
Děkujeme za recept Terezce Kalašové:)
- 1h
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
sýr parmazánového typu, strouhaný 30 g |
30 g |
20 g |
20 g |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
200 g |
200 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Brokolici krátce povařte nebo poduste s rozmixujte spolu se žloutky ( bílky si dejte stranou ) a ostatními ingrediencemi. Z bílků vyšlehejte sníh a vmíchejte ke zbylé směsi. Do trouby vyhřáté na 180 stupňů rovnoměrně rozetřete na plech vystlaný pečícím papírem do tenkě vrstvy a pečte 20 minut.
-
Tvaroh si rozmíchejte spolu se solí s bylinkami ( já použila libeček ), položte na cedník vystlaný ubrouskem a nechejte v lednici chvíli vykapat.
-
Upečený “korpus” nechte vychladnout a potřete tvarohem s bylinkami, opatrně smotejte do rolády a nechte v lednici v potravinářské fólii alespoň půl hodiny ztuhnout.
Makronutrienty
21%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 572 kJ | 1 291 kJ |
Kalorická hodnota | 137 kcal | 309 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,63 g
2,02 g |
10,4 g
4,57 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,463 SVJ | 1,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,37 g
4,45 g |
21,1 g
10 g |
Bílkoviny | 8,05 g | 18,2 g |
Sůl | 0,47 g | 1,06 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů