Brokolicový "QUICHE" bez těsta

lowfit_zuzi

Výborný nízkosacharidový (lowcarb) koláč, poslouží jako hlavní jídlo, můžeme si vzít sebou na výlet či do práce.

Postup přípravy

  1. Brokolici rozebereme na růžičky, kedlubnu rozkrojíme na půl a oboje dáme vařit na 10 minut. Poté scedíme a necháme ještě okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme do růžova na ghí, pak přidáme na kostky nakrájenou šunku a žampiony a ještě chvilku dusíme.

  2. Kedlubnu nakrájíme na plátky a vyložíme jí na dno zapékací misky (misku nevymazávám, mám nepřilnavou). Směs z cibule, šunky a žampiónů smícháme s brokolicí a rozprostřeme na kedlubnu.

  3. Nakonec rozšleháme vejce se smetanou na vaření a nalejeme na připravený quiche.

    Pečeme na 180° zhruba 40 minut, ke konci pečení quiche posypeme strouhaným parmazánem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte