Ovocné bublaniny patří v létě k nejoblíbenějším dezertům. Připravte si tuto dobrotu zdravě, bez cukru a obilné mouky v low carb stylu. Zcela jistě si pochutnáte. :)
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
150 g |
150 g |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
250 g |
250 g |
4 kusy |
4 kusy |
170 g |
170 g |
30 g |
30 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Změklé máslo spolu s erythritolem a solí vyšleháme. Mixérem šleháme minimálně 5 minut, aby máslo krásně zesvětlalo a pěkně se našlehalo.
Postupně po jednom zašleháme vejce, poté tvaroh. Nakonec přimícháme smíchané sypké ingredience.
-
Těsto přendáme na malý plech vyložený pečícím papírem. Já mám plech o velikosti 32 x 24 cm. Můžeme použít ale i dortovou formu.
Poklademe vypeckovanými mirabelkami.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 35 - 40 minut na 180 °C.
Makronutrienty
23%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 375 kJ | 603 kJ |
Kalorická hodnota | 329 kcal | 144 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,4 g
2,28 g |
5 g
1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,14 SVJ | 0,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,2 g
11,4 g |
12,4 g
5,01 g |
Bílkoviny | 10,8 g | 4,74 g |
Sůl | 0,46 g | 0,202 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů