Bujabéza

Jana H

Klasická francouzská - nebo spíš středomořská - rybí polévka

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, pórek, fenykl a česnek, ososlíme a orestujeme.

  2. Přidáme kosti a odřezky z ryb, očištěné filety necháme stranou. Oloupeme krevety a skelety přidáme do hrnce. Krátce orestujeme. Přidáme rajčatový protlak a rajčata a chvíli orestujeme.

  3. Zalijeme bílým vínem, přidáme citronovou kůru a šafrán.Chvíli povaříme, přidáme provensálské bylinky a vodu a pomalu vaříme cca 45 minut.

  4. Vyndáme větší kusy kostí a skelety z krevet, polévku scedíme a propasírujeme přes cedník co se dá. Je možné ji i předtím rozmixovat, já to nedělala.

  5. Vývar můžeme dochutit, dosolit, vložíme filety z ryb, chvilku povaříme, přidáme krevety a slávky a necháme dojít tak, aby krevety zčervenaly a slávky se otevřely.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte