Caprese
Výborná a zdravá svačinka z voňavých rajčat, lehké mozzarelly a tmavého slunečnicového chleba.
- 10m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčata | 200 g |
mozzarella, měkký sýr | 125 g |
bazalka čerstvá | 1 hrst |
olivový olej panenský | 2 lžíce |
sůl | 1 g |
pepř černý mletý | 1 g |
chléb tmavý | 70 g |
Postup přípravy
-
Nakrájíme rajčata, sýr. Zasypeme bazalkou a zastříkneme olejem. Osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme s pečivem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů