CELERÁKY - LC
Bramboráky úplně neumím, zato celeráky mi jdou skvěle a vždy se povedou. Fungují jako lowcarb příloha, ale dělám je i jen tak, protože obsahují i hezkou porci bílkovin. Více inspirace na Instagramu www.instargam.com/b_to_my_b/
- 20m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 400 g |
sýr eidam 30% | 150 g |
vajíčka | 3 kusy |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 2 špetky |
olivový olej | 1 lžička |
česnek stroužky | 6 kusů |
Postup přípravy
-
Celer i sýr nastrouhám, smíchám s vejcem, přidám česnek, sůl a oblíbené koření na bramboráky. Z tohoto množství mi vyjdou 2x čtyři kusy na plech, postříkám olejem a v troubě nechám na 170 dozlatova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů