Celerová pizza
Chutná, křupavá a zároveň bez mouky. Po ochutnání téhle pizzy už nebudete mít chutě na klasickou. Zeleninové pizzy jsou ???? ➡️Více inspirace a receptů najdete na mém profilu https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Párty
- Pečení
- Primal
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 250 g |
mozzarella | 1 kus |
vajíčka | 2 kusy |
mandlová mouka | 20 g |
mouka lněná | 20 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Celer oloupeme a rozsekáme v sekáčku s mozzarellou, postupně přidáme zbylé ingredience a vytvoříme na pečící papír placku ve tvaru pizzy ➡️ těsto na několika místech propícháme vidličkou a předpečeme na 200° zhruba 15minut (peču na oboustranné pečení)
-
Nazdobíme dle chutí a dopečeme do zlatava (já dala jako základ rajčatový protlak, pak šunku, hlívu ústřičnou a ementál)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů