Celerové hranolky

Jídelní plán

Jednoduchá a rychlá nízkosacharidová příloha.

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
celer 500 g
vepřové sádlo 2 lžíce
kořenicí směs kari, jemné 0,5 lžičky
paprika sladká mletá 0,5 lžičky
česnek 2 stroužky
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Celer oloupeme a rozkrájíme na cca 1 cm silné plátky. Ty zase na silnější hranolky.

  2. Uvedeme do varu cca 1 litr vody a hranolky v ní asi 3 minutky ovaříme. Vodu slijeme - můžeme použít na polévku. Do horkých hranolek přidáme sádlo, koření, rozmačkaný česnek a sůl. Zakryjeme poklicí a protřepeme, až se hranolky směsí koření a sádla celé obalí. Směs koření samozřejmě můžete upravit podle vlastní chuti a různě experimentovat.

  3. Troubu rozehřejeme na 220°C. Hranolky pečeme cca 20 minut, dokud nejsou měkké.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů