Když je sezóna chřestu, udělejme si tuto chutnou lowcarb polévku!
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
6 bílých chřestů + odkrojky a slupky z předešlých jídel 200 g |
200 g |
500 ml |
500 ml |
100 g |
100 g |
1 svazek |
1 svazek |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Chřest omyji, oloupu, odlomím spodní část a nakrájím na malé kousky. Slupky a odřezky zaliji vařící vodou, osolím a vařím 10minut, pak přecedím. Do vývaru dám pokrájený chřest a vařím doměkka, zaliji smetanou, rozmixuji, nechám přejít varem a odstavím.
Zamíchám kopr a podle chuti opepřím, osolím a okyselím.
Makronutrienty
40%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 92,8 kJ | 384 kJ |
Kalorická hodnota | 22,2 kcal | 91,7 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,59 g
0,679 g |
6,56 g
2,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,159 SVJ | 0,656 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,5 g
1,21 g |
6,18 g
5 g |
Bílkoviny | 0,891 g | 3,68 g |
Sůl | 0,418 g | 1,73 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů