Citronová esence
- 4h:15m
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
voda | 300 ml |
cukr krystal | 300 g |
pomeranč | 1 kus |
citrón | 10 kusů |
Postup přípravy
-
Cukr svaříme s vodou a citronovou kůrou a pomerančovou kůrou, z citronu a pomeranče, kterou jsme oloupali, ale bez bílé dužiny.Pomeranč a citrony odstavnime, přidáme k cukrovenu rozvaru s kůrou, svaříme na hustou konzistenci, přecedíme a plníme do láhví.
-
Kůru nevyhazujeme, nasekame na drobno a dáme do sklenice s pískovým cukrem, promícháme a name kandovanou citronovou kůru na pečení.
-
Použití esence, všude kam se má použít citronová kůra nebo šťáva nebo aroma.Když naredite lihem, tak máte citronový likér limoncelo .
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů