Mňam...krásně voní máslem, citronem a vanilkou...chutná jako třená máslová bábovka:). Tento lowcarb (LC) moučník by vám jistě zachutnal taky...
- 1h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
70 g |
70 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
30 g |
30 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Připravíme si formu na biskupský chlebíček a vyložíme ji pečícím papírem.
Troubu předehřejeme na 200°C.
-
Změklé máslo, xylitol a vajíčka vyšleháme, přidáme ricottu a ostatní ingredience. Pokud bude těsto řídké, přidejte lžícikokosové mouky, pokud se vám tuhé (jako mně), zřeďte jogurtem, kefírem...
-
Voňavé žluťoučké těsto dáme do formy a pečeme asi 10 minut/200°C, pak zmírníme a pečeme ještě nejméně 30 minut, zkoušíme špejlí.
-
Hotové jsem nechala schladnout ve formě, pak opatrně vyndala, odstranila papír a nechala dochladnout.
Je to moc dobré těsto, jako třená bábovka:). Se šlehačkou báječný dezert...
Makronutrienty
22%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 038 kJ | 736 kJ |
Kalorická hodnota | 248 kcal | 176 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,58 g
1,19 g |
6,08 g
0,847 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,858 SVJ | 0,608 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20 g
9,59 g |
14,2 g
6,8 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 7,22 g |
Sůl | 0,193 g | 0,137 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů