Cizrnovo-olivová pomazánka

Teri Zdravá výživa

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
cizrna, římský hrách 140 g
olivy černé 0,5 hrnku
olivový olej 1 lžíce
Ume ocet 1 lžíce
droždí lahůdkové sušené, tebi 2 lžíce
bujón zeleninový 10 g
voda 300 ml
mořské řasy nori vločky 1 g

Postup přípravy

  1. Cizrnu nechte přes noc namočit ve vode. Ráno vodu slijte a spolu s řasou nebo bylinkami, vařte ve vodě nové. Odváženou cizrnu spolu se všemi ostatními ingrediencemi (olivy nezapomeňte vypeckovat) rozmixujte v hladkou pomazánku. Dle potřeby přilijte trochu vody. Pomazánku mažte třeba na domácí kváskový chléb. Dobrou chuť.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů