Cizrnovo-olivová pomazánka
- 40m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cizrna, římský hrách | 140 g |
olivy černé | 0,5 hrnku |
olivový olej | 1 lžíce |
Ume ocet | 1 lžíce |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 2 lžíce |
bujón zeleninový | 10 g |
voda | 300 ml |
mořské řasy nori vločky | 1 g |
Postup přípravy
-
Cizrnu nechte přes noc namočit ve vode. Ráno vodu slijte a spolu s řasou nebo bylinkami, vařte ve vodě nové. Odváženou cizrnu spolu se všemi ostatními ingrediencemi (olivy nezapomeňte vypeckovat) rozmixujte v hladkou pomazánku. Dle potřeby přilijte trochu vody. Pomazánku mažte třeba na domácí kváskový chléb. Dobrou chuť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů