CIZRNOVÝ SALÁT S RÝŽÍ A LISTY ČERVENÉ ŘEPY
Že jste nikdy nejedli listy červené řepy ? Velká chyba ! Jsou velice chutné, podobné mangoldu, či špenátu a obsahují obrovské množství cenných živin. Já jsem si letos při sklizni řepy pár balíčků listů pokrájela do mrazáku a mám na zimu zase o trošku více opravdových vitamínů zajištěno :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Obědy a večeře
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cizrna, sterilovaná | 200 g |
rýže uvařená natural | 200 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
cibule | 0,5 kusu |
červená řepa - listy | 200 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Na lžíci ghí osmahněte kousek cibule, po chvilce přidejte pokrájené listy červené řepy, nebo mangoldu (lze ale použít i špenát), osolte, dost opepřete, podlijte troškou vody a 7minut duste. Poté přidejte uvařenou cizrnu a rýži – množství cca 1:1 a vše dobře promíchejte. Na talíři zakápněte umeoctem a olivovým olejem. Opravdu výtečné jídlo
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů