CIZRNOVÝ SALÁT S RÝŽÍ A LISTY ČERVENÉ ŘEPY

Vařím k běhu

Že jste nikdy nejedli listy červené řepy ? Velká chyba ! Jsou velice chutné, podobné mangoldu, či špenátu a obsahují obrovské množství cenných živin. Já jsem si letos při sklizni řepy pár balíčků listů pokrájela do mrazáku a mám na zimu zase o trošku více opravdových vitamínů zajištěno :)

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cizrna, sterilovaná 200 g
rýže uvařená natural 200 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
cibule 0,5 kusu
červená řepa - listy 200 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 2 špetky

Postup přípravy

  1. Na lžíci ghí osmahněte kousek cibule, po chvilce přidejte pokrájené listy červené řepy, nebo mangoldu (lze ale použít i špenát), osolte, dost opepřete, podlijte troškou vody a 7minut duste. Poté přidejte uvařenou cizrnu a rýži – množství cca 1:1 a vše dobře promíchejte. Na talíři zakápněte umeoctem a olivovým olejem. Opravdu výtečné jídlo

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů