Čočkový salátek s vařeným vejcem

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Postup přípravy

  1. Čočku je dobré den předem namočit. Druhý den vodu slijte a v nové uvařte s uvedeným kořením do měkka. Slijte přebytečnou vodu, odstraňte koření a nechejte dobře vychladnout.

  2. Mezitím si uvařte vejce natvrdo. Okurky a jablko pokrájejte na malé kousky, cibulku/pórek nadrobno. Vše pak přidejte k čočce. Zakápněte 1–2 lžícemi balzamikového krému, přidejte hořčici a osolte dle chuti.

  3. Uvařené a oloupané vejce buď nakrájejte na kousky a vmíchejte do salátu, nebo vejce použijte na ozdobu nahoru na salát. Před podáváním je žádoucí nechat salát dobře vychladit. Podávejte jako samostatné jídlo s bagetkou, nebo použijte jako přílohu k masu.

  4. Poznámka

    Ti, kterým nevadí "nezdravost" majonézy, mohou místo balzamikového krému použít lžíci této pochutiny. Ale já nedám na balzamiko dopusti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte