Skvělý letní nízkosacharidový recept od Věry Husákové, děkujeme :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hranolky | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Malou cuketu nakrájím na hranolky, namočím ve vejci a obalím ve směsi parmazánu, lahůdkového droždí, sušeného česneku a soli, peču na pečícím papíru na 210°C na horkovzduch asi 20minut.
Makronutrienty
31%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 297 kJ | 673 kJ |
Kalorická hodnota | 70,9 kcal | 161 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,45 g
0,526 g |
10,1 g
1,19 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,445 SVJ | 1,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,92 g
1,2 g |
6,61 g
2,71 g |
Bílkoviny | 7,21 g | 16,3 g |
Sůl | 0,8 g | 1,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů