Cuketové karbanátky se salátem - LC
Mleté maso máme rádi v jakékoliv lowcarb úpravě, pečené je pochoptelně vhodnější a zdravější než smažené. Děkujeme Božence Vaculkové za recept :)
- 25m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 500 g |
cuketa | 1 kus |
sýr eidam 45% uzený, | 200 g |
vajíčka | 1 kus |
česnek stroužky | 4 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 2 špetky |
cibule | 1 kus |
celer | 1 kus |
mrkev | 2 kusy |
pórek | 0,3 kusu |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
zakysaná smetana | 200 g |
Postup přípravy
-
(1/2kg mletého masa, 1 nastrouhanou syrovou cuketu, 200g strouhaného uzeného eidamu, 1 vejce, česnek, sůl, pepř, 1 osmahnutou cibuli smíchat, udělat placičky, péct na 180st na vymazaném pečícím papíru 45 minut(neobracela jsem)
-
Salát: strouhaný syrový celer, strouhaná mrkev, kousek pórku, sůl, pepř, zakysanka
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů