Ďábelské kuře s medem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 300 g
škrob jemný 1 lžička
med včelí 2 lžíce
cibule 1 kus
červená paprika 1 kus
vývar drůbeží domácí 150 ml
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
chilli mleté - kajenský pepř 1 g
kurkuma mletá 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kousky, vložíme do misky, přidáme sůl, pepř chilli, kurkumu a škrob. Důkladně promícháme a necháme cca 0,5 hodiny odležet.

  2. Na rozpálené nepřilnavé pánvi rychle zprudka na sucho opečeme maso, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a na větší kousky nakrájenou papriku. Společně restujeme asi 5 minut.

  3. Přidáme med a zalijeme vývarem. Necháme přejít varem. Servírujeme s rýží.

  4. Tip Kdo má rád hodně pálivé, může použít pálivou papriku.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů