Domácí italské tyčky s tymiánem - bez lepku, mléka, vajec
Jako bonus domácí tyčinky na chroupání....
- 1h:40m
- 30 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 30 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bezlepková mouka, libovolná | 200 g |
mouka pohanková | 50 g |
voda vlažná | 250 ml |
cukr třtinový | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
droždí sušené | 4 g |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl hrubá | 20 g |
tymián sušený | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
První část ingrediencí smícháme rukou v těsto a necháme v teple 60 minut kynout v uzavřené míse. Po vykynutí těsto promícháme s 1 polévkovou lžicí olivového oleje a sušeným tymiánem. Prsty pomaštěnými olejem vytvarujeme tyčinky, které necháme 20 minut na plechu s pečícím papírem odpočinout.
-
Potřeme je za všech stran olivovým olejem, posypeme hrubou solí a sušeným tymiánem.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě s hrnečkem vody na 220 stupňů cca 20 minut, pak necháme 10 minut ve vychládající troubě dojít- do zlatohněda. Necháme na mřížce zchladnout. Jíme vlažné i studené k dipům a omáčkám. Z těsta je výborná i pizza.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů