Domácí italské tyčky s tymiánem - bez lepku, mléka, vajec

Radka

Jako bonus domácí tyčinky na chroupání....

Suroviny pro 30 osob

Čeho Kolik
bezlepková mouka, libovolná 200 g
mouka pohanková 50 g
voda vlažná 250 ml
cukr třtinový 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
droždí sušené 4 g
olivový olej 1 lžíce
sůl hrubá 20 g
tymián sušený 1 lžička
olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy

  1. První část ingrediencí smícháme rukou v těsto a necháme v teple 60 minut kynout v uzavřené míse. Po vykynutí těsto promícháme s 1 polévkovou lžicí olivového oleje a sušeným tymiánem. Prsty pomaštěnými olejem vytvarujeme tyčinky, které necháme 20 minut na plechu s pečícím papírem odpočinout.

  2. Potřeme je za všech stran olivovým olejem, posypeme hrubou solí a sušeným tymiánem.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě s hrnečkem vody na 220 stupňů cca 20 minut, pak necháme 10 minut ve vychládající troubě dojít- do zlatohněda. Necháme na mřížce zchladnout. Jíme vlažné i studené k dipům a omáčkám. Z těsta je výborná i pizza.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů