DOMÁCÍ JÁTROVÁ PAŠTIKA s Mandlemi a Sušenými Rajčaty!!

Jídelní plán

Tento receptík je super v tom , že ať držíte nebo nedržíte dietu , je stejný a určitě touto svačinkou nepohrdne ani Váš manžel:-)Domácí paštika je rozhodně lepší než kupovaná a jako velkou výhodu beru , že člověk přece jenom ví , co si do ní semlel :-)

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
cibule 2 kusy
máslo čerstvé 2 lžíce
játra vepřová 1 kg
hřebíček celý 6 kusů
červené víno suché 1 hrnek
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 1 lžička
tymián čerstvý 1 snítka
máslo čerstvé 2 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka 150 ml
rajčata sušená 50 g
mandle lupínky 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Nákrájíme dvě cibule a orestujeme je pěkně na pořádném kusu sádla nebo másla .S máslem je paštika jemnější. Nákrájíme si a očistíme hovězí nebo vepřová játra od všech šlach a přihodíme k orestované cibuli.Volba jater je na Vás , já preferuji hovězí , přijdou mi méňě hořká a chutnější , kupuji je u řezníka.Játra chvilku orestujeme , přihodíme 5-7 celých hřebíčku .Pěkně si je spočítejte , případně vložte do sítka na koření nebo zavažte do gázy , abyste je potom mohli vyndat.Pak pěkně podlijeme kvalitním červeným vínem a podusíme.Nakonec játra zalijeme 33% smetanou a přidáme ještě pořádný kus másla.Osolíme,opeříme , můžeme přidat tymián nebo jiné koření , necháme ochladnout a důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem.Do paštiky si můžete přidat co máte rádi , my dali sušená rajčata a plátky mandlí , nicméně když to není podle LC nejraději mám brusinky nebo rozinky namočené v rumu:-)Tak ať chutná:-)!!!

  2. cibule 2 ks máslo čerstvé 4PL játra vepřová 1/2 kg hřebíček celý 6 ks červené víno such 0,5 hrnku sů 1čl pepř. 1/2 čl tymián čerstvý 1 snítka smetana ke šlehání 150ML rajčata sušená 50g mandle lupínky 2 čl

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů