Dort podkova
- 4h:15m
- 16 porcí
- náročné
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka | 250 g |
cukr moučka | 200 g |
vejce slepičí střední, m | 6 kusů |
voda vlažná | 6 lžic |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
mléko polotučné 1,5% tuku | 750 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek | 3 kusy |
máslo | 250 g |
cukr moučka | 4 lžíce |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
jahody | 100 g |
želé cukrárenské čiré | 1 kus |
marmeláda rybízová, džem | 200 g |
Postup přípravy
-
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny , přišleháme horkou vodu a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C do růžova. Špejlí zkusíme, jestli je těsto dost propečené. Potom vyndáme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme na tác.
-
Uvaříme pudink z mléka a pudinkových prášků. Necháme vychladnout. Potom vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem, kdo má rád může přidat rum
-
Korpus rozkrojíme,spodní půlku postříkáme trochu šťávou z kompotu, natřeme marmeládou a naneseme krém. Přiklopíme vrchní částí. Opět trochu navlhčíme šťávou z kompotu a potřeme krémem vrch i boky celé podkovy.
-
Korpus rozkrojíme,spodní půlku postříkáme trochu šťávou z kompotu, natřeme marmeládou a naneseme krém. Přiklopíme vrchní částí. Opět trochu navlhčíme šťávou z kompotu a potřeme krémem vrch i boky celé podkovy.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů