Dort podkova

Jídelní plán

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka 250 g
cukr moučka 200 g
vejce slepičí střední, m 6 kusů
voda vlažná 6 lžic
kypřící prášek do pečiva 1 kus
mléko polotučné 1,5% tuku 750 ml
puding s příchutí vanilky, prášek 3 kusy
máslo 250 g
cukr moučka 4 lžíce
rum (originál tuzemský) 1 lžíce
jahody 100 g
želé cukrárenské čiré 1 kus
marmeláda rybízová, džem 200 g

Postup přípravy

  1. Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny , přišleháme horkou vodu a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C do růžova. Špejlí zkusíme, jestli je těsto dost propečené. Potom vyndáme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme na tác.

  2. Uvaříme pudink z mléka a pudinkových prášků. Necháme vychladnout. Potom vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem, kdo má rád může přidat rum

  3. Korpus rozkrojíme,spodní půlku postříkáme trochu šťávou z kompotu, natřeme marmeládou a naneseme krém. Přiklopíme vrchní částí. Opět trochu navlhčíme šťávou z kompotu a potřeme krémem vrch i boky celé podkovy.

  4. Korpus rozkrojíme,spodní půlku postříkáme trochu šťávou z kompotu, natřeme marmeládou a naneseme krém. Přiklopíme vrchní částí. Opět trochu navlhčíme šťávou z kompotu a potřeme krémem vrch i boky celé podkovy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů