Drobenkový koláč s meruňkami

Oli

Klasika, meruněk se letos urodilo...

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka 1 hrnek
hladká mouka pšeničná celozrnná 1 hrnek
cukr třtinový 0,5 hrnku
olej řepkový 0,5 hrnku
vajíčka 2 kusy
tvaroh měkký tučný 1 kus
kypřící prášek do pečiva 1 kus
cukr vanilkový 1 kus
meruňky 1 000 g
pšeničná mouka hrubá 4 lžíce
kokos sušený, strouhaný 1 lžíce
cukr moučka 3 lžíce
máslo 2 lžíce
skořice mletá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Nejprve si vypeckujeme a pokrájíme meruňky. Připravíme si drobenku, kokos dávám pro vůni ale být nemusí.

  2. Na těsto smícháme všechny suroviny a dáme na velký plech vysypaný hrubou moukou. Místo tvarohu můžeme dát kefír, jogurt, mléko...co máme.

  3. Těsto poklademe pravidelně čtvrtkami meruněk a dáme zapéct na 10 minut/200°C. Poté posypeme hustě drobenkou a dopečeme dozaltova, asi 20 minut.

  4. Pocukrujeme a nakrájíme na porce :).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů