Dušená játra na cibulce
Játra jsou velmi zdravá, použít můžete vepřová, hovězí, telecí...
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
játra vepřová | 300 g |
vývar masový domácí | 500 ml |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
kmín drcený | 0,3 lžičky |
sůl | 0,3 lžičky |
paprika sladká mletá | 0,5 lžičky |
pórek | 100 g |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na jemno, Podlijeme trochou vývaru, přidáme kmín, papriku a necháme na mírném ohni dusit, než si připravíme játra.
-
Játra očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm silné. Vložíme do hrnce k cibuli a dusíme cca 10 minut.
-
Ve studené vodě rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby podlijeme vývarem a vaříme ještě cca 10 minut. Nakonec osolíme. (nesolíme během vaření, aby játra neztvrdla). Servírujeme s rýží a najemno nakrájeným pórkem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů