Dušená játra na cibulce

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Játra jsou velmi zdravá, použít můžete vepřová, hovězí, telecí...

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
játra vepřová 300 g
vývar masový domácí 500 ml
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
cibule 1 kus
kmín drcený 0,3 lžičky
sůl 0,3 lžičky
paprika sladká mletá 0,5 lžičky
pórek 100 g

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, Podlijeme trochou vývaru, přidáme kmín, papriku a necháme na mírném ohni dusit, než si připravíme játra.

  2. Játra očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm silné. Vložíme do hrnce k cibuli a dusíme cca 10 minut.

  3. Ve studené vodě rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby podlijeme vývarem a vaříme ještě cca 10 minut. Nakonec osolíme. (nesolíme během vaření, aby játra neztvrdla). Servírujeme s rýží a najemno nakrájeným pórkem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů