- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Kedluben oloupeme a nakrájíme na proužky.
-
Podlijeme asi 1 lžící vody, přidáme máslo a osolíme. Dusíme pod pokličkou, až se vyvaří voda. Pozor, nesmažíme.
-
Podáváme jako přílohu k masu. V tomto receptu je použito máslo, je však ve velmi malém množství a v případě, kdy chceme dodržet jídlo naprosto bez tuku, lze dusit jen na vodě.
Makronutrienty
20%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 746 kJ | 339 kJ |
Kalorická hodnota | 178 kcal | 81,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,78 g
2,01 g |
2,18 g
0,916 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,478 SVJ | 0,218 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,9 g
11,1 g |
8,15 g
5,05 g |
Bílkoviny | 1,49 g | 0,68 g |
Sůl | 1,12 g | 0,508 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů