Dýňová polévka

Tereza KUKOL

Tak tohle je opravdová lahoda :-)

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 1 kg
cibule 2 kusy
olivový olej 3 lžíce
voda 700 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 100 ml
sůl 1 lžička
pepř bílý mletý 1 špetka
muškátový ořech mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. 1. Na oleji opečte nakrájenou cibuli, až zesklovatí přidejte na kostky nakrájenou dýni, vodu (může být i zeleninový vývar) a vařte cca 25 minut, dokud nebude dýně měkká. 2. Poté rozmixujte tyčovým mixérem, přilijte smetanu pro zjemnění, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. 3. Polévku může dozdobit bazalkou, dýňovými semínky, lžíci zakysané smetany, případně drceným chilli nebo mletým zázvorem (pro otrlejší).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů