Dýňová polévka
Tak tohle je opravdová lahoda :-)
- 35m
- 4 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Halloween
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Polévky
- Primal
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 1 kg |
cibule | 2 kusy |
olivový olej | 3 lžíce |
voda | 700 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 ml |
sůl | 1 lžička |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
1. Na oleji opečte nakrájenou cibuli, až zesklovatí přidejte na kostky nakrájenou dýni, vodu (může být i zeleninový vývar) a vařte cca 25 minut, dokud nebude dýně měkká. 2. Poté rozmixujte tyčovým mixérem, přilijte smetanu pro zjemnění, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. 3. Polévku může dozdobit bazalkou, dýňovými semínky, lžíci zakysané smetany, případně drceným chilli nebo mletým zázvorem (pro otrlejší).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů