DÝŇOVÝ DŽEM
Užitečný lowcarb recept, zužitkujeme dýně :) Děkujeme Věře Husákové za tip :)
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Paleo
- Pomazánky
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Zavařování
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně máslová | 1,5 kusů |
skořice celá | 1 kus |
zázvor, čerstvý kořen | 5 cm |
xylitol | 4 lžíce |
ocet vinný bílý | 1 lžíce |
citrónová kůra | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni oloupu a vydlabu,nakrájím na kostky,přidám zázvor a skořici,trochu podliji vodou a za občasného promíchání uvařím doměkka.Přidám sladidlo,ocet a kůru a vařím do rozvaření dýně.
-
Vyndám zázvor se skořicí a naplním do skleniček, otočím je víčky dolů, po 10 minutách je otočím a ještě zavařím 20minut na 80°C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů