DÝŇOVÝ DŽEM

Oli

Užitečný lowcarb recept, zužitkujeme dýně :) Děkujeme Věře Husákové za tip :)

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
dýně máslová 1,5 kusů
skořice celá 1 kus
zázvor, čerstvý kořen 5 cm
xylitol 4 lžíce
ocet vinný bílý 1 lžíce
citrónová kůra 1 lžička

Postup přípravy

  1. Dýni oloupu a vydlabu,nakrájím na kostky,přidám zázvor a skořici,trochu podliji vodou a za občasného promíchání uvařím doměkka.Přidám sladidlo,ocet a kůru a vařím do rozvaření dýně.

  2. Vyndám zázvor se skořicí a naplním do skleniček, otočím je víčky dolů, po 10 minutách je otočím a ještě zavařím 20minut na 80°C.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů