Fenyklový salát s ořechy, meruňkami a gorgonzolou

Jídelní plán

V sezóně meruněk je tento salát perfektním způsobem, jak využít jejich sladkou šťavnatost v osvěžujícím a lehkém jídle. Kombinace pečených meruněk, krémové gorgonzoly, křupavých ořechů a jemného fenyklu vytváří vyváženou harmonii chutí, která se skvěle hodí jako lehký oběd, večeře nebo zajímavý předkrm.

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa rozkrojte na nudličky, okořeňte (sůl, pepř) a na lžíci olivového oleje opečte do zlatova. Meruňky rozkrojte na dílky a také je opatrně na použité pánvi opečte. I meruňky i maso můžete také ugrilovat - salát chytne zase jiný šmrnc:)

    Salát nakrájejte na kousky, fenykl a cuketu na tenké plátky, ideálně pomocí mandolíny. Pokud nemáte cuketu rádi syrovou, také ji krátce na pánvi orestujte.

    V malé misce smíchejte čekankový sirup, zbylý olivový olej, citronovou šťávu a trochu soli – vzniklou zálivkou promíchejte se salátem, fenyklem, cuketou a nasekanou bazalkou. Směs rozprostřete na talíře, navrch naaranžujte meruňky a opečené kuřecí maso, rozdrobte gorgonzolu a vše posypte nasekanými lískovými ořechy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte