Grilovaná rajčata plněná kozím sýrem

Adéla Kábelová

Výborný bezmasý oběd nebo večeře, který můžeme doplnit třeba nějakým jednoduchým salátkem.

Postup přípravy

  1. Nejlépe použijeme menší rajčátka, nepříklad koktejlová. Ty omyjeme a odkrojíme podélně vršek. Lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek rajčat.

    V misce smícháme kozí sýr, parmazán, citrónovou šťávu, sůl, pepř a sušenou bazalku. Pořádně zamícháme a pomocí lžičky naplníme směsí rajčata. Naplněná rajčata dáme do pekáčku na pečící papír, zakápneme olivovým olejem a dáme do trouby na gril na 5 - 10 minut (maximální výkon trouby). Povrch sýru by měl trochu zhnědnou. Hotová rajčátka můžeme ještě posypat čerstvou bazalkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte