Halloumi hranolky

Jídelní plán

Rychlé, jednoduché, dobré. Halloumi hranolky se salsou nebo dipem jsou vynikající lehkou večeří nebo zdravým snackem.

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
halloumi, sýr na grilování 400 g
olej řepkový 1 lžička
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Nakrájejte halloumi na požadovanou velikost, například hranolky cca 1 – 1,5 cm. Smažte v rozpáleném oleji nebo sádle cca 2 minuty z každé strany do křupava. Před dokončením dochuťte a dosolte. Hranolky můžete také zastříknout olejem, promíchat s kořením a péct v troubě na 180°C, cca 15 - 20 minut, dokud nezezlátnou. Koření můžete samozřejmě obměňovat. Vynikající je také kombinace česneku a bylinek, garam masala nebo citronu, tymiánu a špetky chilli. Podávat můžete s jogurtovým nebo avokádovým dipem, salsou nebo tzatziki.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů