Halloumi hranolky
Rychlé, jednoduché, dobré. Halloumi hranolky se salsou nebo dipem jsou vynikající lehkou večeří nebo zdravým snackem.
- 28m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
halloumi, sýr na grilování | 400 g |
olej řepkový | 1 lžička |
kořenicí směs grilovací koření | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Nakrájejte halloumi na požadovanou velikost, například hranolky cca 1 – 1,5 cm. Smažte v rozpáleném oleji nebo sádle cca 2 minuty z každé strany do křupava. Před dokončením dochuťte a dosolte. Hranolky můžete také zastříknout olejem, promíchat s kořením a péct v troubě na 180°C, cca 15 - 20 minut, dokud nezezlátnou. Koření můžete samozřejmě obměňovat. Vynikající je také kombinace česneku a bylinek, garam masala nebo citronu, tymiánu a špetky chilli. Podávat můžete s jogurtovým nebo avokádovým dipem, salsou nebo tzatziki.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů