Hermelínový salát s ajvarem
Báječný lowcarb salát na Silvestra či jinou oslavu... Děkujeme Květě Borovičkové za recept :) Více inspirace na : Domácí lowcarb dobrůtky
- 20m
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu | 5 kusů |
vajíčka | 5 kusů |
cibule | 1 kus |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) | 200 g |
majonéza | 5 lžic |
omáčka ajvar | 30 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Nakrájejte hermelíny na plátky a následně na nudličky a vsypte do mísy, osolte, opepřete a zalijte 1dcl vody- Míchejte, voda vsákne do hermelínu, udrží ho sypký a po přídání všeho ostatního nevznikne mazlavá kejda.
-
Potom nakrájejte na nudličky šunku a vejce nasekejte na drobno. Společně s cibuli přidejte k hermelínu a lehce promíchávejte. Na konec přimíchejte majonézu a ajvar. Dejte odležet aspoň na půl dne do lednice.
-
Kdo má rád, může i okyselit, mně se ocet k hermelínu nehodí, tak nedávám. Stejným způsobem dělám salát jen z hermelínu, vejce ani šunka v něm být nemusí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů