Hermelínový salát s ajvarem

Báječný lowcarb salát na Silvestra či jinou oslavu... Děkujeme Květě Borovičkové za recept :) Více inspirace na : Domácí lowcarb dobrůtky

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 5 kusů
vajíčka 5 kusů
cibule 1 kus
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 200 g
majonéza 5 lžic
omáčka ajvar 30 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Nakrájejte hermelíny na plátky a následně na nudličky a vsypte do mísy, osolte, opepřete a zalijte 1dcl vody- Míchejte, voda vsákne do hermelínu, udrží ho sypký a po přídání všeho ostatního nevznikne mazlavá kejda.

  2. Potom nakrájejte na nudličky šunku a vejce nasekejte na drobno. Společně s cibuli přidejte k hermelínu a lehce promíchávejte. Na konec přimíchejte majonézu a ajvar. Dejte odležet aspoň na půl dne do lednice.

  3. Kdo má rád, může i okyselit, mně se ocet k hermelínu nehodí, tak nedávám. Stejným způsobem dělám salát jen z hermelínu, vejce ani šunka v něm být nemusí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů