HLÍVA SE ŠPENÁTEM

Vařím k běhu

Perfektní rychlé a lehké jídlo, tato hlíva se špenátem !

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kokosový olej 1 lžíce
cibule 1 kus
hlíva ústřičná, čerstvá 300 g
cuketa 300 g
voda vlažná 1 hrnek
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
kmín drcený 1 lžička
špenát, čerstvé listy 150 g
rýže jasmínová natural 200 g
konopný olej 1 lžička
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Jednu cibuli zlehka osmahneme na lžici kokosového oleje. Po chvilce přidáme 300g na kousky pokrájené hlívy ústřičné, 300g na kostky pokrájené cukety a také mírně orestujeme. Směs zalijeme hrnkem vody, přidáme sůl, pepř a kmín a dvacet minut pod pokličkou podusíme.

  2. Nakonec vmícháme 150g čerstvých lístků špenátu a již nevaříme. Podáváme s rýží, zakápnuté konopným olejem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů