HLÍVA SE ŠPENÁTEM
Perfektní rychlé a lehké jídlo, tato hlíva se špenátem !
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Obědy a večeře
- Orestování
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kokosový olej | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
hlíva ústřičná, čerstvá | 300 g |
cuketa | 300 g |
voda vlažná | 1 hrnek |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kmín drcený | 1 lžička |
špenát, čerstvé listy | 150 g |
rýže jasmínová natural | 200 g |
konopný olej | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Jednu cibuli zlehka osmahneme na lžici kokosového oleje. Po chvilce přidáme 300g na kousky pokrájené hlívy ústřičné, 300g na kostky pokrájené cukety a také mírně orestujeme. Směs zalijeme hrnkem vody, přidáme sůl, pepř a kmín a dvacet minut pod pokličkou podusíme.
-
Nakonec vmícháme 150g čerstvých lístků špenátu a již nevaříme. Podáváme s rýží, zakápnuté konopným olejem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů