Horská čočka s mrkví
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
čočka černá, beluga | 220 g |
mrkev | 4 kusy |
celerová nať | 1 hrst |
cibule sušená | 2 g |
majoránka sušená drhnutá | 0,5 lžičky |
kmín mletý | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Horskou čočku jsem v surovinách nenašla, ale doporučuji, je výborná. Mrkev nakrájenou nadrobno a ostatní suroviny dejte do tlakového hrnce. Zalijte vodou (na jeden díl čočky dejte 2 díly vody). V tlakovém hrnci stačí vařit čočku 8 minut. Podávejte s párky, volovokem nebo vejcem natvrdo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů