Horská čočka s mrkví

Dáša

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
čočka černá, beluga 220 g
mrkev 4 kusy
celerová nať 1 hrst
cibule sušená 2 g
majoránka sušená drhnutá 0,5 lžičky
kmín mletý 0,5 lžičky
sůl 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Horskou čočku jsem v surovinách nenašla, ale doporučuji, je výborná. Mrkev nakrájenou nadrobno a ostatní suroviny dejte do tlakového hrnce. Zalijte vodou (na jeden díl čočky dejte 2 díly vody). V tlakovém hrnci stačí vařit čočku 8 minut. Podávejte s párky, volovokem nebo vejcem natvrdo.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů