Houbová omáčka z kyselých hub s hovězím masem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
hovězí maso zadní 250 g
houby mražené, směs 150 g
mléko nízkotučné, odstředěné 100 ml
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
cibule 1 kus
vývar masový domácí 200 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme nálevem z hub a vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.

  2. Když je maso hotové, vyjmeme ho z hrnce a uchováme v teple. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby přidáme vývar. Povaříme asi 10 minut a do omáčky přidáme houby. Povaříme.

  3. Jako příloha se hodí knedlíky nebo špecle.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů