Houbová omáčka z kyselých hub s hovězím masem
- 2h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí maso zadní | 250 g |
houby mražené, směs | 150 g |
mléko nízkotučné, odstředěné | 100 ml |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
vývar masový domácí | 200 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Hovězí maso nakrájíme na plátky, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme nálevem z hub a vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
-
Když je maso hotové, vyjmeme ho z hrnce a uchováme v teple. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby přidáme vývar. Povaříme asi 10 minut a do omáčky přidáme houby. Povaříme.
-
Jako příloha se hodí knedlíky nebo špecle.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů