Houbová polévka s hráškem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
houby lesní čerstvé, směs 200 g
mrkev 1 kus
hrášek sterilovaný 200 g
pórek 0,5 kusu
vývar houbový 1 000 g
sůl 1 špetka
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
bobkový list celý sušený 2 listy

Postup přípravy

  1. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Vložíme do vývaru, přidáme bobkový list a vaříme cca 20 minut. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, vaříme cca 5 minut.

  2. V trošce vody rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do polévky, rozmícháme. Přidáme hrášek i s nálevem a ještě asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí, pokud je potřeba. Obvykle to není nutné, protože je slaný hrášek.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů