Houbová polévka s hráškem
- 40m
- 5 porcí
- jednoduché
- Historické
- Polévky
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
houby lesní čerstvé, směs | 200 g |
mrkev | 1 kus |
hrášek sterilovaný | 200 g |
pórek | 0,5 kusu |
vývar houbový | 1 000 g |
sůl | 1 špetka |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
bobkový list celý sušený | 2 listy |
Postup přípravy
-
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Vložíme do vývaru, přidáme bobkový list a vaříme cca 20 minut. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, vaříme cca 5 minut.
-
V trošce vody rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do polévky, rozmícháme. Přidáme hrášek i s nálevem a ještě asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí, pokud je potřeba. Obvykle to není nutné, protože je slaný hrášek.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů