Houbová polévka z Valašskou kyškou
- 30m
- 5 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
houby lesní čerstvé, směs | 300 g |
cibule | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
pórek | 0,5 kusu |
kyška | 200 g |
sůl | 2 lžičky |
bobkový list celý sušený | 2 kusy |
nové koření | 4 kuličky |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Do 2 l vody dáme vařit na kostičky nakrájené houby a cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a koření a sůl.
-
Po cca 30 minutách varu přidáme na kolečka nakrájený pórek a kyšku. Necháme ještě krátce přejít varem.
-
Polévku na talíři dozdobíme čerstvým, na jemno nakrájeným pórkem a petrželovou nebo celerovou natí. Polévka pak vypadá na pohled svěže, a navíc chuť syrového pórku ladí s nakyslou chutí Valašské kyšky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů