Houbová polévka z Valašskou kyškou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
houby lesní čerstvé, směs 300 g
cibule 1 kus
mrkev 1 kus
pórek 0,5 kusu
kyška 200 g
sůl 2 lžičky
bobkový list celý sušený 2 kusy
nové koření 4 kuličky
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Do 2 l vody dáme vařit na kostičky nakrájené houby a cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a koření a sůl.

  2. Po cca 30 minutách varu přidáme na kolečka nakrájený pórek a kyšku. Necháme ještě krátce přejít varem.

  3. Polévku na talíři dozdobíme čerstvým, na jemno nakrájeným pórkem a petrželovou nebo celerovou natí. Polévka pak vypadá na pohled svěže, a navíc chuť syrového pórku ladí s nakyslou chutí Valašské kyšky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů