Housky z mozzarely - LC

Krásné lowcarb pečivo od Anny Fojtíkové, děkujeme :)

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
mozzarella 120 g
zakysaná smetana 30 g
mandlová mouka 70 g
len, lněné semínko mleté 30 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 3 lžičky
sůl 0,5 lžičky
kmín drcený 0,5 lžičky
vajíčka 1 kus
slunečnicová semínka 1 lžíce
len, lněné semínko 1 lžička

Postup přípravy

  1. Nastrouhala jsem 1 balení Mozzarely a přidala k ní 30 gr. zakysané smetany a dala na 30 sekund do mikrovlnky, pak jsem vytáhla a zamíchala a znovu dala na 30 sekund do mikrovlnky.

  2. Pak jsem přidala 70 gr. mandlové mouky a 30 gr. mletého zlatého lněného semínka a 3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů, trošku soli a kmínu. Nakonec jsem vmíchala 1 vejce a rukama zadělala těsto. Pak jsem ještě od oka přidala celá semínka slunečnicová a tmavá lněná, ale to už jen tak od oka na zahuštění. Housky jsem před pečením posypala kmínem...Pekla jsem na 160 st. 40 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů