Housky z mozzarely - LC
Krásné lowcarb pečivo od Anny Fojtíkové, děkujeme :)
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mozzarella | 120 g |
zakysaná smetana | 30 g |
mandlová mouka | 70 g |
len, lněné semínko mleté | 30 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 3 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
vajíčka | 1 kus |
slunečnicová semínka | 1 lžíce |
len, lněné semínko | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Nastrouhala jsem 1 balení Mozzarely a přidala k ní 30 gr. zakysané smetany a dala na 30 sekund do mikrovlnky, pak jsem vytáhla a zamíchala a znovu dala na 30 sekund do mikrovlnky.
-
Pak jsem přidala 70 gr. mandlové mouky a 30 gr. mletého zlatého lněného semínka a 3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů, trošku soli a kmínu. Nakonec jsem vmíchala 1 vejce a rukama zadělala těsto. Pak jsem ještě od oka přidala celá semínka slunečnicová a tmavá lněná, ale to už jen tak od oka na zahuštění. Housky jsem před pečením posypala kmínem...Pekla jsem na 160 st. 40 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů