Hovězí karbanátky s dýňovým pyré a kysaným zelím
Dýni můžete uvařit ve větším množství a po porcích zamrazit. Připravit toho jídlo pak bude bleskurychlé. Zelí si vyrábím vlastní, ochucené pouze mořskou solí, v chladu vydrží dlouhé týdny až měsíce.
- 45m
- 1 porce
- jednoduché
- Americké
- Evropská
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 250 g |
hovězí mleté maso | 250 g |
kysané červené zelí | 25 g |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 4 špetky |
vepřové sádlo | 0,5 lžíce |
Postup přípravy
-
Pokrájenou a semínek zbavenou dýni vložte do hrnce, podlijte malým množstvím vody a přikryjte pokličkou. Uveďte do varu a dýni uvařte doměkka. Poté ji šťouchadlem na brambory rozmačkejte na hrubou kaši.
-
Z mletého hovězího masa vytvarujte karbanátky a orestujte je z obou stran na rozpálené pánci s troškou sádlo.
-
Karbanátky na talíři dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a podávejte je polité výpekem z pánve, s dýňovým pyré a červeným kysaným zelím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů