Hovězí karbanátky s dýňovým pyré a kysaným zelím

Kateřina Gallinová

Dýni můžete uvařit ve větším množství a po porcích zamrazit. Připravit toho jídlo pak bude bleskurychlé. Zelí si vyrábím vlastní, ochucené pouze mořskou solí, v chladu vydrží dlouhé týdny až měsíce.

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 250 g
hovězí mleté maso 250 g
kysané červené zelí 25 g
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 4 špetky
vepřové sádlo 0,5 lžíce

Postup přípravy

  1. Pokrájenou a semínek zbavenou dýni vložte do hrnce, podlijte malým množstvím vody a přikryjte pokličkou. Uveďte do varu a dýni uvařte doměkka. Poté ji šťouchadlem na brambory rozmačkejte na hrubou kaši.

  2. Z mletého hovězího masa vytvarujte karbanátky a orestujte je z obou stran na rozpálené pánci s troškou sádlo.

  3. Karbanátky na talíři dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a podávejte je polité výpekem z pánve, s dýňovým pyré a červeným kysaným zelím.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů