Hrejive kuracie kari
kuracie kusky v paradajkovo kokosovej omacke
- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
slunečnicový olej | 3 lžíce |
cibule | 1 kus |
česnek | 2 stroužky |
sůl | 2 lžičky |
zázvor, čerstvý kořen | 2 cm |
kurkuma mletá | 1 lžička |
kořenicí směs kari, jemné | 2 lžičky |
rajčata v plechovce | 200 g |
kokosové mléko | 200 ml |
rybí omáčka | 1 lžíce |
xylitol, cukr březový | 1 lžička |
kuřecí stehenní řízek | 200 g |
Postup přípravy
-
V hrnci na časti oleja opražíme mäso nakrájané na kúsky. Vyberieme a pridáme zvyšný olej. Pridáme cibuľu a cesnak, osolíme a opražíme. Pridáme zázvor, kari, kurkumu, drvené paradajkya kokosové mlieko. Necháme chvíľu povariť a pridáme opražené mäso. Všetko spolu povaríme ešte 5 minút, na záver môžme vmiešať pár listov čerstvého špenátu, ktorý necháme iba zavädnúť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů