Hrozinkové půlměsíčky

Postup přípravy

  1. Do prosáté mouky přidáme citrónovou kůru,cukr,mandlovou mouku,rozsekané hrozinky,tlučený hřebíček a skořici. Těsto spojíme žloutky a máslem a vypracujeme.Necháme v lednici odležet (třeba přes noc). Vyválíme 3 mm silný plát a vykrojíme půlměsíčky.

    Pečeme dorůžova. Pak je ještě teplé na plechu potřeme citrónovou polevou,kterou si umícháme z prosátého moučkového cukru a citrónové šťávy.

    Poznámky:

    V původním receptu bylo 140 g cukru,já použila 100g. Na spojení surovin,byly uvedeny jen 2 vejce,směs byla sypká,tak jsem přidala 125 g másla. V původním receptu,se udělalo těsto a hned se vyválelo...já dala na noc odležet,ať se chutě a vůně krásně propojí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte