- 1h:30m
- 120 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
150 g |
150 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
70 g |
70 g |
125 g |
125 g |
2 kusy |
2 kusy |
120 g |
120 g |
5 ml |
5 ml |
Postup přípravy
-
Do prosáté mouky přidáme citrónovou kůru,cukr,mandlovou mouku,rozsekané hrozinky,tlučený hřebíček a skořici. Těsto spojíme žloutky a máslem a vypracujeme.Necháme v lednici odležet (třeba přes noc). Vyválíme 3 mm silný plát a vykrojíme půlměsíčky.
Pečeme dorůžova. Pak je ještě teplé na plechu potřeme citrónovou polevou,kterou si umícháme z prosátého moučkového cukru a citrónové šťávy.
Poznámky:
V původním receptu bylo 140 g cukru,já použila 100g. Na spojení surovin,byly uvedeny jen 2 vejce,směs byla sypká,tak jsem přidala 125 g másla. V původním receptu,se udělalo těsto a hned se vyválelo...já dala na noc odležet,ať se chutě a vůně krásně propojí.
Makronutrienty
59%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 945 kJ | 112 kJ |
Kalorická hodnota | 465 kcal | 26,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
49,4 g
32,8 g |
2,85 g
1,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,94 SVJ | 0,285 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28 g
10,7 g |
1,61 g
0,615 g |
Bílkoviny | 6,66 g | 0,384 g |
Sůl | 0,066 g | 0,004 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů