Indické Curry Madras

Silvie Ondráčková

Dnes vařila dcera

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
květák 1 kus
cibule červená 1 kus
rajčata 2 kusy
limetka 1 kus
červená paprika 1 kus
paprika čili pálivá 1 kus
kokosové mléko 200 ml
omáčka kari, curry 120 g
slunečnicový olej 2 lžíce
kuřecí prsa 300 g
rýže basmati 300 g

Postup přípravy

  1. Očistěte zeleninu. Oloupejte a nakrajejte cibuli nadrobno, nakrajejte papriku a rajcata na kousky a rozdělte květak na malé růžičky.

  2. Rozřízněte palivou papriku na polovinu, případně odstraňte semínka a nakrajejte nadrobno. Se semínky bude pokrm pikantnější. Vymačkejte šťavu z limetky.

  3. Uvařte basmati rýži podle návodu.

  4. Nakrájejte kuřecí prsa na nudličky. Zahřejte olej ve velké panvi a osmažte kuřecí prsa dozlatova. Přidejte civuli a vařte 2 minuty při středně vysoké teplot3.

  5. Přidejte zeleninu a ochuťte palivou paprikou (podle preference pálivosti) a za stalého míchaní smažte 4 minuty při vysoké teplotě.

  6. Přidejte curry madras pastu a smažte další 2 minuty při střední teplotě. Přidejte kokosové mléko, míchejte dokud se nezačne vařit. Vařte zakryté na mírném ohni po dobu 10 minut. Přidejte limetkovou šťávu dle chuti. Podávejte s rýží

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů