Indické Curry Madras
Dnes vařila dcera
- 1h:10m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
cibule červená | 1 kus |
rajčata | 2 kusy |
limetka | 1 kus |
červená paprika | 1 kus |
paprika čili pálivá | 1 kus |
kokosové mléko | 200 ml |
omáčka kari, curry | 120 g |
slunečnicový olej | 2 lžíce |
kuřecí prsa | 300 g |
rýže basmati | 300 g |
Postup přípravy
-
Očistěte zeleninu. Oloupejte a nakrajejte cibuli nadrobno, nakrajejte papriku a rajcata na kousky a rozdělte květak na malé růžičky.
-
Rozřízněte palivou papriku na polovinu, případně odstraňte semínka a nakrajejte nadrobno. Se semínky bude pokrm pikantnější. Vymačkejte šťavu z limetky.
-
Uvařte basmati rýži podle návodu.
-
Nakrájejte kuřecí prsa na nudličky. Zahřejte olej ve velké panvi a osmažte kuřecí prsa dozlatova. Přidejte civuli a vařte 2 minuty při středně vysoké teplot3.
-
Přidejte zeleninu a ochuťte palivou paprikou (podle preference pálivosti) a za stalého míchaní smažte 4 minuty při vysoké teplotě.
-
Přidejte curry madras pastu a smažte další 2 minuty při střední teplotě. Přidejte kokosové mléko, míchejte dokud se nezačne vařit. Vařte zakryté na mírném ohni po dobu 10 minut. Přidejte limetkovou šťávu dle chuti. Podávejte s rýží
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů